Одеський припортовий завод готують до великої приватизації

ОПЗ є великим виробником аміаку та карбаміду на економічному ринку

Фонд державного майна планує централізувати управління держмайном. До планів великої приватизації ФДМУ увійшли три державні компанії, серед яких Одеський припортовий завод.

Про це йдеться в заяві ФДМ у дайджесті SOE Weekly для ЕП.

"ОПЗ", розташований у місті Южне Одеської області, є великим виробником аміаку та карбаміду. В останні роки підприємство працювало за давальницькою схемою, за якою приватна компанія постачає на "ОПЗ" газ, який держкомпанія переробляє на добрива і повертає їх постачальнику газу. За цією схемою постачальник є власником як газу, так і добрив. "ОПЗ" не платить за газ, а лише отримує плату за переробку.

Завод відправлявся на приватизацію щонайменше з 2009 року. Після Революції Гідності його визначили флагманом великої приватизації, проте проте три спроби продати ОПЗ не мали успіху.

Як писали "Коментарі", Фонд держмайна не зміг продати Білгород-Дністровський морський торговельний порт, попри зниження ціни вдвічі. Аукціон, призначений на 14 червня, знову не відбувся через відсутність учасників.

Перший аукціон з приватизації Білгород-Дністровського порту не відбувся, оскільки на нього ніхто не зареєструвався. Стартова ціна на ньому становила 187,6 млн грн.

Також Фонд держмайна планує провести три орендні аукціони на об'єкти нерухомості на території Ренійського морського торговельного порту. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися