Білгород-Дністровський порт не вдалося продати зі знижкою 50%.

Це була четверта спроба Фонду Держмайна продати порт.

Фонд держмайна не зміг продати Білгород-Дністровський морський торговельний порт, попри зниження ціни вдвічі. Аукціон, призначений на 14 червня, знову не відбувся через відсутність учасників,

Це була четверта спроба ФДМ продати порт. Після невдалих торгів 6 червня стартову ціну і розмір гарантійного внеску було знижено вдвічі – до 92,5 млн грн і 18,49 млн грн відповідно. Однак охочих придбати лот знову не знайшлося. Про це стало відомо на сайті Prozorro.Продажі.

Порт у Білгороді-Дністровському планували приватизувати ще до початку повномаштабного вторгнення, адже він працював зі збитками в межах 24-29 млн грн на рік та не приносив грошей навіть для виплати зарплат працівникам. Зрештою лише за пів року 2022 року підприємство обробило більше вантажів, ніж за останні три роки загалом.

Зазначимо, що Білгород-Дністровський порт розташований на західному березі Дністровського лиману і в умовах війни, з квітня 2022 року, використовується Україною як логістичний центр для портів на Дунаї. Він приймає вантажі на автомобілях та відправляє їх далі у вагонах.

Нагадаємо, раніше “Коментарі” повідомляли, що комунальні служби Одеси ліквідують черговий терористичний акт країни-агресора. На місці розгорнули міський оперативний штаб. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.  Весь день 14 червня продовжується ліквідація наслідків ракетного обстрілу офісного центру на проспекті Шевченка.

Крім того, аби забезпечити безпеку одеситів та гостей міста в Одесі, Крижанівці, Чорноморську, Білгород-Дністровському та Вилковому встановили точки щоденного відбору морської води на холеру, мікробіологічні та санітарно-гігієнічні показники. Про це розповів Сергій Дементєв, заступник генерального директора з дослідження біологічних факторів Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб міністерства охорони здоров’я України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися