Черга вагонів до одеських портів зменшилась майже в два рази

Також трохи зменшилося накопичення вагонів із зерном у напрямку Ізмаїльського порту

Протягом минулого тижня кількість вагонів до морських портів Великої Одеси зменшилась на 30%. Також впали обсяги відвантаження вагонів у порту Ізмаїл.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи "Укрзалізниці" Валерій Ткачов, передає Rail Insider.

Так, станом на 10 липня до портів Одещини прямувало 555 вагонів — на 238 вагонів менше, ніж за попередній тиждень. Добовий показник вивантаження зерна у портах становив 190–192 вагони за добу. 

Також трохи зменшилося накопичення вагонів із зерном у напрямку Ізмаїльського порту. Станом на 9 липня до дунайського порту рухалося 1925 вагонів. Цей показник є на 30 вагонів менший, порівняно з попереднім тижнем. Загалом станом на 10 липня у напрямку Ізмаїльського порту рухалося понад 6,5 тис. вагонів із вантажами різної номенклатури.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що протягом 49-го тижня роботи “Зернової угоди”, з 3 по 9 липня 2023 року, лише 4 судна були відвантажені з портів Великої Одеси, що, на два менше, ніж на попередньому тижні. Хоча ці кораблі вже завантажені, проте вони ще не пройшли необхідну інспекцію для продовження руху далі до клієнтів та очікують її.

Також російська блокада перевірок суден зерном, ускладнює зернову ініціативу, загрожуючи постачанню продовольства в усьому світі. З початку липня лише 6 суден вийшли з чорноморських портів, а загальний обсяг завантаженої агропродукції склав всього 215 тисяч тонн.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися