Оренда житла та нерухомості в Одесі: цінові сегменти

Вартість оренди житла в Одесі тримається на рівні такого ж періоду минулого року

В Одесі існує багато пропозицій, щодо оренди житла. Ціни різняться в залежності від району міста, кількості кімнат, ремонту тощо.

“Коментарі” проаналізували ситуацію на ринку нерухомості, а також дізнались, в якому районі Одеси найдорожча оренда квартир.

Ціни на однокімнатні квартири

Станом на вересень середня ціна оренди однокімнатної квартири становить 6500 гривень. В порівнянні із таким самим періодом минулого року її вартість не змінилася, лише впродовж 2023 коливалася в районі 5-6 тисяч грн.  

Також ціни на оренду дуже залежать від розташування квартир. Найдорожчий район в Одесі – Приморський. В середньому, щоб винайняти там житло вам знадобиться 10 000 гривень. Найбільш бюджетні варіанти в Пересипському (Суворівському) районі міста – 5 тисяч грн в середньому.  

Двокімнатне житло

Оренда двокімнатної квартири в Одесі обійдеться не набагато більше, ніж 1-кімнатної – в середньому 7 тисяч гривень. Тут також в порівнянні з минулим вереснем вартість залишилась незмінною. Різке зростання ціни спостерігалося в туристичний сезон –  літом. 

Що стосується середньої ціни на двокімнатні квартири в залежності від району Одеси, то тут ситуація наступна: 

Приморський район – 13 000 гривень;

Київський район – 8 000 гривень;

Хаджибейський (Малиновський) район – 6 500 гривень;

Пересипський район – 6 200 гривень;

Оренда офісів в Одесі

На одному з сайтів оренди та купівлі нерухомості в Одесі наразі розміщено 230 пропозицій, щодо оренди офісних приміщень. Ціна на них також залежить в основному від розташування, площі та ремонту.

Найдорожча пропозиція в Приморському районі знаходиться на вулиці Приморській. Ціна такого торгово-офісного центру майже 655 тисяч гривень за місяць, а площа 1730 кв. м. Найдешевша ж на вулиці Преображенська – 3 500 гривень, площею в 33.3 кв.м

В Київському районі найбюджетніший офіс в 52 кв. м можна орендувати за 12 тисяч гривень на вулиці Академіка Корольова. А ось найдорожчий обійдеться в трохи більше ніж 408 тисяч грн. Його площа складає 1269 кв. м, він знаходиться на Люстдорфській дорозі. 

Що стосується Хаджибейського (Малиновського) району то тут найдорожче офісне приміщення знаходиться на вулиці Олександра Кутузакія (≈424 000 грн за 1600 м²), а найдешевше вартістю 4 тисячі гривень та площею у 20 кв. м по вулиці Краснова.

В Пересипському (Суворовському) районі ситуація наступна: 

  • Найдорожче – майже 53 000 гривень (вулиця Семена Палія, 300 кв. м);

  • Найдешевше – 1 500 гривень (Миколаївська дорога, 15 кв. м).  

Також зазначимо, що в Одесі за рік ціна за квадратний метр квартири в новобудові, знизилась на 2700 гривень. А, що стосується вторинного ринку, то тут ситуація залишається більш стабільною. Яка вартість квартир в Одесі читайте матеріал “Коментарів”




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися