На Одещині працівникам заборгували понад 95 млн гривень зарплати

Найбільший борг «закріплений» за підприємствами Білгород-Дністровської громади

Одеська область пишається багатьма своїми економічно активними підприємствами, які роблять регіону ім'я як в країні, так і за її межами. Втім, як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію "Бессарадія Інформ", розмір заборгованості щодо виплат заробітної плати у багатьох громадах області вражає уяву.

Так, сумарно офіційно працевлаштованим одеситам у 2021 році заборгували понад 95,7 млн гривень. Серед всіх об'єднаних громад лідером за кількістю боргів є Білгород-Дністровська — тут люди чекають виплати понад 22,5 млн гривень.

Також велика заборгованість "закріпилася" за Одеською ОТГ — більш 19,4 млн гривень.

Чорноморська, Ренійська і Арцизька громади теж мають заборгованості перед штатними співробітниками підприємств, проте вони не такі великі. Всього лише 10, 10 і 8 млн гривень відповідно.

Слід також зазначити, що офіційна статистика свідчить: середній рівень зарплати в Одеській області за другий квартал 2021 року досяг показника в 11 477 гривень. Найвищими заробітками можуть похвалитися жителі Візирської (20 590 гривень) і Южненської (18 102 гривні) ОТГ.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що Одеса, як і раніше, утримує планку міста-мільйонника на території України. Згідно з інформацією обласного управління статистики, підведені проміжні підсумки підрахунку населення за перше півріччя 2021 року. Його результати не дуже втішні  кількість жителів регіону продовжує невблаганно скорочуватися. Таким чином, на території Одеси проживає 1 мільйон 12 тисяч 700 осіб. Це на 3112 осіб менше, ніж значилося в кінці 2020 року. Ще цифри і подробиці шукайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися