Одеська портова інфраструктура зможе швидше відновлюватися завдяки японському обладнанню

Одеська філія "АМПУ" скористалася укладеною угодою між урядом України та Японії

Одеса отримала від Японського агентства міжнародного співробітництва будівельну техніку. В рамках угоди між урядами України та Японії про технічне співробітництво та грантову допомогу, Одеська філія ДП "АМПУ" отримала два екскаватори-навантажувачи.

Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.

Передана будівельна техніка дозволить Одеської філії здійснювати відновлення та реконструкцію портової інфраструктури. Угода між Україною та Урядом Японії про технічне співробітництво та грантову допомогу ратифіковано 2004 року. Проєкт екстреного відновлення та реконструкції реалізується за фінансового сприяння Уряду Японії через Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA). З боку України бенефіціари - Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України і Міністерство енергетики України.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що розбудова гирла Бистре на річці Дунай дасть Україні можливість збільшити експорт агропродукції на 1 млн тонн щомісяця. Для пошуку нових резервів збільшення експорту збіжжя, Україні доведеться розвити будовувати гирло Бистре — український канал до Чорного моря. 

Також "Коментарі" писали, що через відновлення зв’язку з Дунаєм в озеро Катлабух вперше за багато років надходить велика кількість чистої води. З’єднавши озеро Катлабух з річкою Дунай, це допомогло відродили цілу систему водних об’єктів, що надасть широкі переваги природі та місцевим громадам.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися