Будувати новий міст через Дністровський лиман під час війни небезпечно – Одеська ОВА

Щоб цей міст був профінансований за ресурси Європейського союзу, потрібно включити його в стратегію розвитку

Реалізація проекту щодо будівництва нового мосту через Дністровський лиман має визначальне значення для національної безпеки. На сьогодні, зв’язок з українською частиною Бессарабії є можливим лише через дорогу, яка проходить через територію Молдови, і давно пошкоджений міст біля Затоки.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Роман Григоришин, заступник голови Одеської обласної військової адміністрації.

Зв’язок з величезною територією одеської Бессарабії відбувається тільки через зруйнований міст біля Затоки, в який влучали багато разів, та дорогу, що проходить територією Молдови. Страшно уявити, що буде, якщо якийсь катаклізм станеться з цією дорогою…У нас поки що немає розуміння, цим закінчиться війна, чи буде Бессарабія в безпеці. Міст це не забаганка чиновників і не фантастична ідея архітекторів, це питання національної безпеки, – зазначив посадовець.

Він додав, що будівництво такого об’єкта триватиме не місяць і не рік, і ніхто не буде вкладати гроші в його будівництво під час війни.

Але щоб цей міст був профінансований, наприклад, за ресурси Європейського союзу, нам потрібно включити його в стратегію розвитку, розробити проєктну документацію і потім шукати джерела фінансування. Нам потрібно, щоб вже після війни було розуміння, як будувати цей міст та за який кошт, – додав посадовець.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині планують побудувати завод з переробки томатів на томатну пасту. Про це стало відомо від час робочої наради з питань розвитку овочівництва Одеського регіону. Представник ПРАТ “Чумак”, який був присутній на зустрічі зазначив, що проект - це суттєва підтримка для розвитку агропромислового комплексу регіону, додаткові надходження податків до бюджету, а також створення майже 5 000 робочих місць.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


неідіот

10 серпня 2023, 17:47

краще було побудувати міст через Дунай і покращити залізницю через Молдову на порти Дунаю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися