В Одесі знову не продали будівлю виправної колонії: в чому справа

Торги проігнорували будь-які потенційні покупці

В Одесі невдачею закінчився черговий, вже третій за рахунком, аукціон, на якому намагалися продати приміщення, котре належить Південній виправній колонії №51. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію видання "Пушкінська", проведення торгів не зацікавило нікого із потенційних покупців.

Слід підкреслити, що за об'єкт намагаються виручити досить велику суму — 233,3 мільйонів гривень. Спочатку про старт продажів оголосили 25 червня, потім — 6 серпня. Однак і ці два аукціони, і третій вересневий закінчилися нічим.

Торгами займаються представники регіонального відділення Фонду держмайна в Одеській і Миколаївській областях. Чиновники пояснюють, що інвесторів може відлякувати вельми висока вартість нерухомості, однак законодавство поки не дозволяє знизити ціну. Тому і в наступному місяці слід очікувати проведення чергової спроби продати будівлю колонії.

Одесса, колония, аукцион

За інформацією все тієї ж "Пушкінської", бажаючі викупити ці будівлі нібито є. Тим більше, що це дозволить отримати можливість орендувати земельну ділянку на Люстдорфської дорозі, 9, яка займає площу в 4,83 га. Охочих отримати землю може бути чимало, однак про питання оренди потрібно домовлятися з міськрадою — що не всі бізнесмени люблять робити.

Слід нагадати, що причиною для закриття Південної виправної колонії №51 стали заворушення в'язнів у 2019 році. Постраждало 13 працівників колонії і деяке майно закладу. Впоравшись з наслідками інциденту, об'єкт вирішили розформувати і відправити на аукціон.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, як пройшов аукціон з приватизації території підприємства "Одесавинпром", яке розташовується на Французькому бульварі. Організатори торгів був Фонд державного майна, аукціон тривав близько двох годин. Цікаво, що в ході торгів ціна за лот піднялася у понад три з половиною рази.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що в Одесі можуть забудувати територію двох санаторіїв.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василий

17 вересня 2021, 11:30

51 колония,это самородок Одессы и всей Украины.51 колония озолотила многих судьев,прокуроров, УВД в одесской области ,следосателей и обслугу 51 колонии.Так что не лишайте всех мной перечисленых "НИЩИХ"дополнительного зароботка.СЛАВА УКРАИНЕ-ГЕРОЯМ СЛАВА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися