Суд проти прокуратури: що вирішили про скандальне будівництво ЖК в Одесі

Прокурори наполягали, що бізнесмени і працівники одеської мерії порушили кілька статей Кримінального кодексу

В Одеському апеляційному суді не побачили нічого поганого в будівництві житлового комплексу "Лідерсівський", залишивши в силі рішення суду першої інстанції про зняття арешту з земельної ділянки. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на "лоцію", прохання про обмеження будівництва було подано прокуратурою Одеської області.

Згідно з постановою суддів Ігоря Артеменка, Юліана Кравця і Олександра Журавльова, компанія "Одесабуд" може безперешкодно продовжувати зводити житловий будинок за адресою: Лідерсівський бульвар, 7.

Як повідомляють журналісти, компанію "Одесабуд" нібито пов'язують з депутатом міськради Андрієм Кисловським. Із ним же та його компаньйоном Віктором Шерманом можуть бути також пов'язані фірми, які орендували цю ділянку — "Спорт-Сервіс" і "Лідер-Парк".

Однак прокурори вважають, що як орендарі, так і представники Одеської міської ради, а також Держгеокадастру порушили відразу чотири статті КК України. Як мінімум — змінили цільове призначення землі. Прокуратура намагалася довести, що згідно зонування, ділянку, на якій зараз зводиться чергова новобудова, початково мала спортивно-оздоровчу функцію.

До слова, до серпня минулого року на цій ділянці розташовувалися тенісні корти. Зараз же там уже височіє чотири поверхи житлового будинку із запланованих семи.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Одесі можуть забудувати територію двох санаторіїв. Що про це відомо, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали про те, що реставрацією будівлі Одеської міськради має намір зайнятися фірма, яка нібито замішана в кримінальному провадженні. Деталі — в нашій публікації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися