Одеса знову залишилася без електробусів: в чому причина

Тендер із вибору постачальника громадського транспорту був скасований

Представники "Одесміськелектротранс" знову відмовилися проводити тендер на придбання електробусів для міста. Таку інформацію передають "Коментарі Одеса", посилаючись на видання "Думська".

На підприємстві мали прийти до консенсусу щодо постачальника нового громадського транспорту для Одеси. Планується, що незабаром на місцевих дорогах повинні виявитися нові низькопідлогові електробуси. Однак поки тендер на їх поставку так і не був успішно закінчений — вже вдруге.

За наявною інформацією, знову від придбання транспорту довелося відмовитися через відсутність необхідної кількості учасників тендеру.

Незважаючи на те, що для вдалого завершення торгів необхідні мінімум двоє компаній, котрі подадуть свої заявки на виконання "замовлення", і у випадку з електробусами для Одеси така кількість учасників була дотримано, однак стався не дуже приємний ексцес. Одному із імовірних виконавців тендера, компанії ТОВ "Будмонтажсервіс І" було відмовлено в участі. Причина — певні формальні підстави, швидше за все, проблеми з документацією.

Другим же учасником торгів мало стати ТОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "Електротранс", але в підсумку торги були скасовані ще 31 серпня.

Слід підкреслити, що пропозиція "Електротрансу" для Одеси досить непогана: шість електробусів львівського виробництва пропонували придбати за майже 69 млн гривень (68 990 000 грн).

До слова, комунальні підприємства міста в травні вже намагалися купити таку техніку для зручності городян. Однак і минулого разу через вимоги системи ProZorro торги довелося скасувати. Коли чекати третьої і, сподіваємося, більш успішної спроби, поки невідомо.

При цьому, згідно зі свідченнями віцемера Одеси Дмитра Жемана, вже до кінця вересня за маршрутом на вулиці Балківська повинні з'явитися перші електробуси. Однак це будуть не придбані машини, а перероблені із тролейбусів у майстернях КП "Одесміськелектротранс". Загальний маршрут, який вони зобов'язані будуть долати, складає 22 км.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в міських маршрутках вже з 15 вересня значно подорожчає вартість проїзду. Скільки доведеться платити, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, скільки грошей витратять на капремонт системи кіслородоснабженія в Одеській лікарні №5. Подробиці — в нашій публікації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися