Тільки після трагедії: на проспекті Шевченка в Одесі обмежать швидкість

Влада зацікавилися ділянкою між Палацом спорту і Шампанським провулком

В Одесі можуть обмежити швидкість пересування водіїв на проспекті Шевченка. Як повідомляє видання "Лоція", посилаючись на апаратну нараду міської ради Одеси, така ідея виникла після трагічної загибелі 15-річного підлітка, який потрапив під колеса іномарки саме на цій вулиці.

За словами мера Одеси Геннадія Труханова, найбільш небезпечною є ділянка проспекту між Шампанським провулком і Палацом спорту. Все тому, що більшість пішохідних переговорів в цьому місці не регулюються світлофорами.

Чиновник зазначив, що, ймовірно, на дорозі доведеться запланувати установку острівців безпеки, які обмежать можливість водіям розганятися далеко за межами дозволеної в місті швидкості.

"І потрібно провести пояснювальну роботу серед одеситів, мовляв, так, ми таким чином вносимо незручності, але нічого не поробиш: машини швидкісні, ними керують, в тому числі, безвідповідальні водії", — заявив Труханов під час засідання.

Цікаво лише те, що до подібного рішення міську владу привела трагедія, що сталася з неповнолітнім хлопцем. Незважаючи на те, що неподалік Палацу спорту раніше встановили відбійник і змінили закруглення проспекту на більш плавне, багато водіїв і раніше "лихачать". Однак увагу на цю проблему звернули лише після смерті 15-річного Микити Булавенка.

Нагадаємо, в останній день серпня хлопець переходив проспект Шевченка на нерегульованому пішохідному пішоходові, де і зустрів свою смерть під колесами іномарки.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що раннім вранці 3 вересня сріблястий Hyundai в'їхав в бетонну стіну неподалік Одеського залізничного вокзалу. Без постраждалих не обійшлося, ними стали водій і пасажирка авто. Детальніше — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що трапилося зі спеціальними габаритними воротами на Іванівському мосту. Мета цієї конструкції — заважати проїзду великого вантажного транспорту, який здатний пошкодити дорожнє покриття в місті. Всі деталі шукайте в нашій публікації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися