Чим небезпечний для мера Одеси закон про місцевий референдум

Центральну владу нібито не влаштовують рішення що Труханова в Одесі, що Кличка в Києві

Народні депутати вже найближчим часом можуть проголосувати за закон про так званий "місцевий референдум". Згідно з інсайдерською інформацією Telegram-каналу "Чеснок", такі повноваження для народовладдя можуть бути особливо "небезпечними" для керівників міськрад в Одесі та Києві.

Все нібито через те, що крім можливості провести сам референдум, у парламенті сподіваються, що людям "на місцях" стане доступною процедура оголошення недовіри міському голові, що спричинить за собою його звільнення. За допомогою вищезгаданого проєкту закону люди зможуть вирішувати багато кадрових питань на місцевому рівні.

"Для того, щоб, наприклад, оголосити недовіру меру Одеси, досить буде ініціативної групи в кількості 30 чоловік і 150 присутніх жителів міста. Вони за підсумком зборів складають протокол, формулюють питання, яке пропонують винести на місцевий референдум, і в семиденний термін відправляють всі документи до Центрвиборчкому", — пишуть адміністратори Telegram-каналу "Чеснок".

Також на каналі повідомляють, посилаючись на особисті джерела, що курирувати питання з прийняттям цього законопроєкту може перший віце-спікер ВР Руслан Стефанчук. І питання з голосуванням нібито постійно хочуть поквапити.

""Слуги" хочуть якомога швидше вирішити питання з недовірою мерам Києва [Віталію Кличку — ред.] і Одеси [Геннадію Труханову — ред.]. До слова, такий референдум зможе проводитися не частіше одного разу на рік", — зазначили автори публікації на "Чесноку".

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що одразу двох високопоставлених чиновників Одеської області активісти вважають прихильними до співпраці з російськими окупантами. За словами відомого місцевого активіста Дем'яна Ганула, міський голова Геннадій Труханов і керівник Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький заспівали в ролику до Дня міста з артистами з РФ. Слід звернути серйозну увагу на особистості тих представників культурного пласта Росії, які привітали Одесу з днем народження. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, як в Одесі вже скоро можуть змінитися "сірі кардинали" бізнес- і не тільки впливу. У місті планують змінити "смотрящего". Хто претендує на цю "посаду" — в нашій публікації.

Джерело: https://t.me/chesno_OK/1210


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися