Як мерія Одеси боротиметься із невакцинованими чиновниками та комунальниками

Вакцинація все ще залишається добровільною, але людей можуть зобов'язати проходити ПЛР-тест щотижня

Чиновники Одеської міськради турбуються через швидке прогресування темпу коронавірусного захворювання в місті, а також кількістю вакцинованих жителів. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію "Думської", деяких працівників мерії та комунальних служб планують зобов'язати щотижня здавати ПЛР-тест.

Йдеться про тих одеситів, які не хочуть вакцинуватися з різних причин. Як пояснила заступниця міського голови Світлана Бедрега, за останній місяць кількість нових кейсів коронавірусного захворювання збільшилася в п'ять разів. Також чиновниця наголосила, що чимало пацієнтів потрапляють до лікарень, однак 98% госпіталізованих — не вакциновані.

"З учорашнього дня запроваджено нові правила карантину, скоро буде відомо, в яку зону карантину ми потрапимо після засідання комісії з питань ТЕБ та НС. Якщо в "жовту", то будуть працювати тільки ті підприємства та установи, де 80% співробітників щеплені — а у нас таких одиниці. У деяких підрозділах мерії рівень вакцинації становить 3-7% — а це співробітники, які працюють на передовій — служба у справах дітей, КП "Одесміськелектротранс". Як ми будемо захищати дітей, людей?"

Підсумовуючи, Світлана Бедрега нагадала, що вакцинація від коронавірусу все ще є добровільною. Однак для того, щоб захиститися від хвороби, варто на неї зважитися. Ті ж співробітники міськради і комунальних служб, які не погодяться, швидше за все, будуть змушені щотижня здавати ПЛР-тести, підтверджуючи, що не хворі.

Також чиновників турбує темп вакцинації серед водіїв автобусів та іншого громадського транспорту. У мерії вважають, що ймовірність введення обмежень на їх пересування по місту під час ще більшого посилення карантину — дуже висока. Наприклад, у тому ж "Одесміськелектротранс" зробили щеплення всього лише 7,5% співробітників.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, які навчальні заклади Одеси продовжать свою роботу під час переходу регіону в "жовту" карантинну зону. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також ми розповідали, в якому з сіл Одеської області вже оголосили карантин через спалах ковіду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися