В Одеській ОДА неналежно дбають про переселенців із Донбасу: деталі

Багато внутрішньо переміщені особи скаржаться на поганий стан житла

Деякі переселенці з Донбасу, які проживають на території Одеської області, вирішили звернутися до Уповноваженого ВРУ з прав людини. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на прес-службу омбудсмена, фахівці перевірили роботу Одеської облдержадміністрацію щодо дотримання прав внутрішньо переміщених осіб.

Згідно їхній оцінці, обласна влада Одещини не займається питанням переселенців на достатньому рівні.

Так, 50 сімей, які із 2016 року проживають на території Фонтанської загальноосвітньої школи соціальної реабілітації, намагаються виселити. При цьому за останні п'ять років люди із допомогою небайдужих волонтерів за свій рахунок обладнали житлові кімнати, займалися облаштуванням кухонь, санвузлів і кімнат для дітей.

Однак представники обласної влади вирішили, що бюрократичні моменти набагато важливіше, тому і погодили процес виселення внутрішньо переміщених осіб.

У департаменті омбудсмена нагадали, що забезпечення права громадян на свободу вибору місця проживання та права на житло є недоторканним в Україні. Тим більше, коли мова йде про людей, які опинилися в непростих життєвих обставинах. Тому Уповноважений з прав людини звернеться як в Кабмін, так і до Одеської ОДА, щоб місцевих переселенців забезпечили необхідним житлом на законних умовах.

До слова, це вже не перший "прокол" одеської влади з переселенцями з Донбасу. Як повідомляли "Коментарі Одеса", кілька десятків сімей ВПЛ вийшли на протести до ОДА через відключення світла в будинку по вул. Успенській.

Трохи пізніше переселенці мітингували вже в місті, перекриваючи дороги і погрожуючи суїцидом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Елена

23 вересня 2021, 14:25

Мафия бессмертна! Гриневецкий и Светлана Фабрикант почивают в неге,уюте и наслаждаются властью и богатством! Они недосягаемо далеки от народа!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися