Одеський порт відвідав відомий американський дипломат: що обговорювали

Через збройну агресію рф, Україна тимчасово втратила частину портів

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер відвідав Одеський порт. Під час зустрічі обговорили роботу і функціонування "зернового коридору".,

Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.

Мова також йшла про те, що Чорноморська зернова ініціатива дозволила розблокувати лише порти Одещини, хоча не залученими до угоди залишаються порти Херсонщини та Миколаївщини.

У своєму виступу Голова ДП "АМПУ" Юрій Литвин розповів, що через збройну агресію рф, Україна тимчасово втратила частину портів, більшість із тих, що залишилися, було заблоковано.   

Завдяки, підписаній 22 липня Чорноморській зерновій ініціативі порти Великої Одеси почали експортувати українську агропродукцію до країн світу.  Україна неухильно виконує всі домовленості Зернової Ініціативи і допомагає нужденним країнам світу які отримують вкрай необхідне українське збіжжя, - підкреслив Юрій Литвин. 

Зокрема, участь в обговореннях взяли представники Військово-морських сил ЗСУ, керівництво філій та держпідприємств портів Великої Одеси.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що "Зернова угода", яка має велике значення для світової продовольчої безпеки, була розблокована, і її дія буде продовжена до 18 липня. Це стало можливим завдяки зусиллям партнерів України по угоді — Туреччини та ООН. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися