Мер Одеси та віцемер Форталези провели онлайн зустріч: що обговорили

Під час діалогу сторони обговорили співпрацю міст у різних сферах, зокрема гуманітарній

Геннадій Труханов, мер Одеси, і Ельсіо Батіста, віцемер Форталези, провели важливу онлайн-зустріч, організовану за підтримки Повноважного Посла України в Федеративній Республіці Бразилія Андрія Мельника. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Під час діалогу обговорювалася співпраця між містами у різних сферах, особливо у гуманітарній. Труханов поділився серйозними викликами, які стоять перед Одесою внаслідок повномасштабної війни з Росією, звертаючи увагу на трагедії, які сталися внаслідок обстрілів, включаючи загибель дітей. Він висловив надію на підтримку та співпрацю з іншими країнами у боротьбі з агресією.

На жаль, останнім часом наше місто дуже сильно обстрілюється Росією, нещодавно в нас загинуло 12 людей, 5 з яких діти. Коли увесь світ прагне розвиватися, спілкуватися, кохати, а ти бачиш, як з-під завалів дістають тіла мати з дитиною — це страшно. Тому зараз у нас інший погляд на життя, на той світовий устрій, який існує. Ми бачимо, що російська федерація нівелювала усі досягнення цивілізації. Ми раді дипломатичній дружбі з країнами цивілізованого світу. Мені хочеться, щоб увесь світ, у тому числі Фортелеза, знали, що відбувається в Україні й Одесі, - звернувся Геннадій Труханов до своїх бразильських колег. 

Батіста зі свого боку підкреслив спільність обох міст як приморських портових міст, виражаючи готовність підтримати Одесу в цей важкий час. Він також висловив надію на подальшу співпрацю та підтримку в боротьбі з агресією.

Обидва наших міста приморські та портові - це нас обʼєднує. Ми хотіли б налаштувати співпрацю в різних галузях. Я знаю, що ви багато втрачаєте у цій війні, ми це бачимо, тому хочемо висловити свою солідарність та наладити наші відносини, хочемо знати, чим ми можемо бути корисними. Ми віримо в те, що ви будете достатньо сильними, щоб перемогти, – зазначив пан Ельсіо Батіста.

Гуманітарна допомога Одещині 

Фонд AGENDUM Латвії подарував автомобіль Комунальній установі "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Київського району міста Одеси". Подія відбулася 13 лютого за підтримкою Посольства Латвійської Республіки в Україні.

Посольство Швейцарії в Україні надало сім нових автомобілів швидкої медичної допомоги для підтримки невідкладних медичних втручань. Цей дарунок включає дві автівки "Тойота" та п'ять автівок марки "Mercedes-Benz 519", які обладнані необхідним медичним обладнанням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися