Індія збільшує свою підтримку для Одещини: нові інвестиції та гуманітарні проєкти

Під час зустрічі з послом також розглянули побратимські відносини між Одесою та індійським містом Колката

На зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні, паном Харш Кумаром Джейном, обговорили широкий спектр питань, що стосуються співпраці між країнами. Однією з головних тем обговорення був ремонт лікувального корпусу Одеської обласної дитячої клінічної лікарні. Про це повідомляє начальник Одеської ОВА Олег Кіпер. 

Крім ремонту лікарні на зустрічі обговорили допомогу Індії в питаннях роботи українського зернового коридору, індійські інвестиції в Одеську область та активізацію міжнародного співробітництва. 

Поінформували пана Надзвичайного і Повноважного Посла щодо будівництва лікувального корпусу Одеської обласної дитячої клінічної лікарні. Розраховуємо на підтримку міжнародних партнерів в цьому питанні, адже життя та здоровʼя дітей для нас – понад усе, – зазначив Олег Кіпер. 

Посол також висловив свою занепокоєність щодо наслідків терористичних актів, зокрема, тих, які сталися в історичному центрі Одеси. Він підкреслив важливість міжнародної підтримки для України в цей важкий час.

Ми допомагаємо реалізовувати багато різних гуманітарних проєктів в Україні і зацікавлені допомагати й Одесі, адже історія цього міста повʼязана, зокрема, і з Індією, - сказав пан Харш Кумар Джейн.

Гуманітарна допомога Одещині 

Труханов разом з представниками Управління з координації гуманітарних справ ООН здійснили виїзд на місце події для оцінки ситуації та визначення подальших кроків щодо надання допомоги. В той день, 2 березня, російський дрон забрав життя 2 людей, серед них було 5 дітей. Представниця УКГС ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг наголосила на важливості координації міжнародних зусиль для забезпечення ефективної допомоги. 

Посольство Швейцарії в Україні надало сім нових автомобілів швидкої медичної допомоги для підтримки невідкладних медичних втручань. Цей дарунок включає дві автівки "Тойота" та п'ять автівок марки "Mercedes-Benz 519", які обладнані необхідним медичним обладнанням.

Нагадаємо, одеський гарнізон отримав значне поповнення своєї технічної бази завдяки благодійному фонду The Howard G. Buffett Foundation (HGBF). Загалом рятувальники отримали вісім новеньких автомобілів.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/5022


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися