Це питання принципу: Кличко пояснив, чому хотів взяти на поруки Труханова

Заставу за мера Одеси Кличко вносити не збирається

Віталій Кличко хотів поручитися за мера Одеси Геннадія Труханова через його посаду в Асоціації міст України (АМУ) та захист інтересів самоврядування. Він зауважив, що це питання стосується принципів, а не конкретних осіб.


Про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив “Українській правді”.


Як голова АМУ, я повинен відстоювати права та інтереси місцевого самоврядування. Бо мери, місцева влада сьогодні виконують складну і важливу функцію − надання послуг і сервісів мешканцям в критичних умовах війни − в умовах руйнування інфраструктури, проблем з електро та водопостачанням. Опікуються життєзабезпеченням населення громад, — зазначив мер Києва.


Кличко також зазначив, що справа щодо Труханова триває довгий час і має багато судових рішень. Водночас на запитання про можливість внесення застави для звільнення Труханова з-під арешту, мер Києва запевнив, що цього не планує робити, оскільки зазвичай спрямовує свої кошти на допомогу Збройним силам України.


У свою чергу, у ВАКС підтвердили присутність мера Києва Віталія Кличка на засіданні, де розглядалося питання про запобіжний захід для Труханова. Однак, варто зазначити беручи на поруки, людина має забезпечити виконання всіх обов'язків, покладених на особу, за яку вона поручилася.


Нагадаємо, що ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу заступнику міського голови Одеси Павлу Вугельману. Так до обвинуваченого застосували запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 5 368 000 гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися