Актуально

Суд залишив заставу у 13 мільйонів для Труханова: коментарі мера

Міський голова впевнений, що ця справа — це політичне полювання на нього

Суд залишив в силі рішення щодо обраного запобіжного заходу міському голові Одеси Геннадію Труханову. Він продовжуватиме перебувати під вартою з альтернативою застави у 13 мільйонів гривень.


Про це повідомляє Суспільне.


На початку засідання захист Геннадія Труханова в суді відкликав власну апеляційну скаргу про скасування запобіжного заходу. Суд задовольнив цю вимогу.


Прокурорка Анастасія Андронова підтримала власну апеляцію, стверджуючи, що сума запобіжного заходу в 13 мільйонів гривень не враховує активів та матеріального стану Труханова та його родичів. Вона просила збільшити заставу до 50 мільйонів гривень, щоб забезпечити "належну процесуальну поведінку".


Адвокат Труханова Олександр Лисак зазначив, що внесена наразі застава у розмірі 13 мільйонів є достатньою й може забезпечити належну процесуальну поведінку. Сам міський голова стверджує, що частина його майна арештована, а активи його доньки не можуть бути використані для оплати застави. Він також наголошує на політичному переслідуванні, яке, на його думку, триває з 2016 року, попри зміну влади.


Зараз я впевнений на 100%, що це полювання на мене особисто. На жаль, я мав надію при розгляді цієї справи, судді та прокурор вивчать матеріали та змінять свої позиції. Наприклад, допит 113 свідків, які дали свої показання під присягою, й там не було жодного звинувачення мене, — зазначив мер Одеси.


“Коментарі” писали, що сьогодні в апеляційній палаті ВАКС триває розгляд скарг адвоката та прокурора на рішення щодо варти з заставою у понад 13 млн грн для мера Одеси Геннадія Труханова. Проте, на початку засідання, адвокат Труханова відмовився від апеляційної скарги, а сам міський голова це підтримав.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися