Актуально

Суд над Трухановим: адвокати мера Одеси відмовились від своєї апеляції

Прокурор просить збільшити розмір застави більш ніж в 4 рази

Сьогодні в апеляційній палаті ВАКС триває розгляд скарг адвоката та прокурора на рішення щодо варти з заставою у понад 13 млн грн для мера Одеси Геннадія Труханова. Проте, на початку засідання, адвокат Труханова відмовився від апеляційної скарги, а сам міський голова це підтримав.


Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Однак прокурор продовжує боротися за збільшення розміру застави. Він вважає, що 13 млн грн не зможуть запобігти ризикам, встановленим судом, і просить збільшити заставу до майже 51 млн грн.

Нагадаємо, що 4 травня Труханова було взято під варту з правом внесення застави. Заставу в сумі 13 млн грн вніс депутат партії "Довіряй ділам" Дмитро Танцюра після проведення Трухановим ночі в СІЗО.


Скандальна справа "Краяну"  


За даними НАБУ, у вересні 2016 року Одеська мерія придбала у приватної структури будівлю, яка раніше входила до майнового комплексу заводу "Краян", за завищеною ціною. На початку 2016 фірма-продавець заплатила за цей комплекс на аукціоні 11,5 мільйонів гривень. Отримані від міської влади гроші фірма спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, запевнили в НАБУ. Детективи переконані, що посадовці мерії та інші фігуранти справи привласнили 92 млн грн бюджетних коштів. 


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 26 квітня, ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу заступнику міського голови Одеси Павлу Вугельману. 


Також зазначимо, що на засіданні Вищого антикорупційного суду, яке відбувалося нещодавно, мер Києва Віталій Кличко пропонував взяти на поруки Геннадія Труханова. Проте, судді відхилили цю пропозицію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися