Удвічі дешевше: як керівник БЕБ обзавівся недорогою квартирою в «Аркадії» — ЗМІ

Нерухомість в Одесі Вадиму Мельнику обійшлася дешево

Чиновник Вадим Мельник, нещодавно призначений керувати Бюро економічної безпеки України, вирішив придбати собі житло в Одесі. Як повідомляє портал "Думська, посилаючись на журналістів проекту "Схеми" , Мельник зумів купити квартиру в "Аркадії" за досить смішною, як для такого елітного району, ціною.

Згідно з інформацією в декларації, площа придбаної нерухомості — 67,8 кв.м. За це щастя новоспеченому голові БЕБ довелося заплатити 1 млн 129 тис. 412 гривень. Виходить, що ціна за один квадратний метр в цьому районі Одеси коливалася на рівні 615 доларів. При цьому, як стверджує "Думська", згідно з інформацією на сайтах агентств нерухомості, реальна вартість була вдвічі вище — близько 1200-1300 доларів/кв.м.

Експерти, з якими поспілкувалися журналісти, припускають, що подібне "зниження" ціни за квартиру пов'язано з небажанням платити більше податків до бюджету. При цьому вельми цікавим є той факт, що Бюро економічної безпеки, головою якого є Мельник, має присікати подібні справи і розслідувати всі ухилення від сплати податків.

При цьому журналістам вдалося поспілкуватися і з самим Вадимом Мельником, який, втім, не бачить нічого крамольного в свою покупку.

оплатив ту суму коштів, яку визначив продавець. Яка ціна була вказана, ту ціну я і заплатив. Я не дуже моніторив оголошення. Мене ціна не вразила, чи дешева вона, чи дорога — мене вона влаштувала. Мені підбирали цю квартиру ріелтори (агентство нерухомості)",  підкреслив глава БЕБ.

Цікаво, що сам продавець квартири від коментарів відмовився.

За найскромнішими підрахунками, при заниженні ціни за нерухомість, Мельнику могло вдатися заощадити близько 100 тисяч гривень на податкових платежах.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, хто з чиновників Одеської області може роз'їжджати на автомобілі вартістю понад мільйон гривень, ймовірно, придбаному за бюджетні гроші. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися