«Це просто ж**а»: депутатка міськради Одеси обурилася переходом хворих до приватної клініки (ВІДЕО)

Понад 540 пацієнтів відмовилися від послуг Одеського міського центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом

Одеські медики, які працюють в держустановах, глибоко обурені тим, що пацієнти все частіше вважають за краще звертатися до послуг приватних медичних клінік. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на "Думську", подібний конфлікт недавно стався з Одеським міським центром профілактики та боротьби з ВІЛ/ СНІДом та приватним центром "Амедіка".

Згідно з нинішнім законодавством українці можуть мати власного "сімейного" лікаря, а також звертатися за допомогою до того фахівця, до якого вважатимуть за потрібне. Такою можливістю і скористалися понад 540 пацієнтів вищезгаданого Одеського міського центру, вирішивши обслуговуватися у працівників "Амедіки". При цьому вони запевняють, що їм надають послуги більш високої якості і все — безкоштовно.

Про перехід пацієнтів офіційно заявили під час засідання комісії міськради з питань охорони здоров'я. Варто зазначити, що рішення одеситів глибоко обурило депутатку Ірину Куценко-Есенович.

"Це просто ж**а, вибачте на слові. Чим ми зараз займаємося? Ми захищаємо інтереси міста, як депутати, або ми захищаємо інтереси приватних клінік?" — поцікавилася чиновниця у колег на зборах, не стримуючи емоцій і, ймовірно, не подумавши про інтереси пацієнтів.

При цьому в серпні міський центр покинули 540 пацієнтів з ВІЛ/СНІДом, а також два лікарі. Люди, які потребують лікування, спокійно отримують його в "Амедіці".

"Це викликано тим, що послуги міського центру давно вже не кращої якості. Він застоявся в своєму розвитку, і лікарі зараз просто спочивають на лаврах. Раніше у ВІЛ-інфікованих в Одесі не було вибору — тільки міський або обласний центр. Відповідно, персонал в центрах розслабився, тому що розумів, що рано чи пізно до них все одно прийдуть пацієнти. Почалися побори, хамство, пацієнтів почали дискримінувати за мовною ознакою", — поділився своїм досвідом перебування в міському центрі Вадим.

На його думку, пацієнти часто стикалися з халатністю під час оглядів і халатністю з боку медиків. Тому перехід до приватної клініки, де персонал абсолютно доброзичливий і уважний, став справжньою панацеєю.

"Ті (міський центр — ред.), в свою чергу, не раді, що пацієнти від них йдуть. Вони ускладнили процес переходу, нібито за наказом МОЗ. Насправді це залякування!" — впевнений Вадим.

Відзначимо, що всього в міському диспансері перебуває на обліку близько 7500 пацієнтів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Міністерстві охорони здоров'я постійно попереджають про ймовірність нового спалаху коронавірусного захворювання в Україні. Це означає, що вітчизняним медичним закладам пора приготуватися до можливого напливу пацієнтів. В Одеській міській лікарні №5 це взяли до відома і вирішили капітально оновити систему кисневого постачання. Скільки на це витратять з міського бюджету, читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися