Важливо

Одеситам пояснили, чому у місті відносне "затишшя" після активних ворожих обстрілів (відео)

Проте ракетна загроза не зникла

Після масштабного обстрілу на 9 травня, коли в Одесі ворожі ракети зруйнували ТРЦ "Рів'єра" та склад готової продукції, останніми днями спостерігається значне зменшення кількості повітряних тривог та "прильотів" ворожих ракет на територію Одеської області та й усієї України. Причина - нестача ракет у супротивника. Про це у своєму відеозверненні повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

"День в Одесі та області минає трохи із сигналами повітряної тривоги, але без обстрілів. Одна з причин у тому, що росіяни почали по всьому своєму залісся та болотах шукати, не повірите, ракети", - зазначив Братчук.

За його словами, зараз росіяни розшукують старі радянські ракети на всій території РФ. Запаси нових "високоткових" ракет типу "Калібр", "Онікс" та "Іскандер" підійшли до критичних позначок.

Останні обстріли Одеси, наприклад, 7-9 травня проводилися вже старими радянськими екземплярами . І хоча з паперів таких ракет у країни-агресора ще достатньо, далеко не всі з них здатні долетіти до мети.

"З обстрілами стало трохи тихіше, але вони не пропали, і, на жаль, не пропадуть. Але те, що росіяни шукають старі радянські ракети, - це правда", - стверджує спікер Одеської ОВА.

Проте ракетна загроза не зникла, і одесити повинні серйозно ставитися до сигналів повітряної тривоги і якнайшвидше прямувати в укриття у разі небезпеки.

Так, сьогодні близько 23:00 ночі городяни чули вибухи. Оскільки оголошення тривоги не було, це, швидше за все, робота сил ППО.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися