З Чорного моря несуть загрозу не тільки ракети: Гуменюк розкрила деталі

Військові закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги

Сьогодні вночі по всій території України була масштабна повітряна тривога, причиною якої стала масована ракетна атака. Абсолютна більшість ракет була збита, проте є і трагічні випадки прильотів у житлові будинки. Над Одещиною ракет зафіксовано не було, проте залишається загроза запуску ракет з моря. 


Про це повідомила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.


Під час нічної атаки ракетоносії не використовувались. Проте була зафіксована висока активність ворожих кораблів у Чорному морі.


Вони не залучались, але активність корабельного угруповання ми також зафіксували. Оскільки надвечір у Чорному морі було два ракетоносії з 16-ма ракетами, то під час повітряної атаки додався ще один надводний ракетоносій і потенціал “Калібрів” збільшився до 24 ракет, - зазначила Наталя Гуменюк.


Також речниця ОК “Південь” додала, що кораблі окупантів продовжують бойове чергування та знаходяться у відкритому морі. Загальне корабельне угруповання складається наразі з 16 одиниць. Така кількість пов’язана з тим що росіяни підтягнули судна які несуть безпілотники.   


Нагадаємо раніше “Коментарі” писали, що на Чорноморській безпековій конференції було наголошено на необхідності виконання 5 кроків для перемоги України. Зокрема йдеться про безпеку в чорноморському регіоні. 


Також зазначимо, що нещодавно уночі ворожі БпЛА типу Shahed-136 здійснили атаку по Одещині. Сили ППО знищили більшість ворожих дронів, втім є влучання в об'єкт рекреаційної інфраструктури.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися