Ліквідовано чергову міну на Одещині: що варто знати

Якщо побачили в морі підозрілий предмет негайно повідомляйте поліцію

Силами оборони на Одещині було виявлено протикорабельну міну, яку море винесло на небезпечну відстань до узбережжя. Військові швидко зреагували на цю загрозу і контрольовано ліквідували міну, що запобігло можливим трагедіям.


Про це у себе в телеграм повідомив спікер ОК “Південь” Владислав Назаров.


Будьте уважні та пильні, у випадку виявлення підозрілих небезпечних предметів не наближайтеся, не торкайтеся їх, а сповістіть оперативно відповідні органи та служби, — йдеться в повідомленні.

Що варто знати про мінну загрозу

Мінна небезпека – це серйозна проблема, яка може стати причиною великої кількості жертв серед мирного населення. Тому дуже важливо дотримуватися правил безпеки, зокрема, після природних катаклізмів, наприклад, після штормів.

Які заходи безпеки варто вживати

Якщо ви перебуваєте на прибережжі та помітили підозрілі предмети, не наближайтесь до них та повідомте про це місцеві правоохоронні органи. Не займайтеся самостійною перевіркою та знешкодженням знахідок, оскільки це може бути дуже небезпечно.

Пам’ятайте, що безпека – це найважливіше, тому дотримуйтесь правил та заходів безпеки, які пов’язані з мінною загрозою.


Нагадаємо, що в Чорному морі сотні російських мін, які чи не щотижня зриваються з якоря та прибивають до берега. Данія надала спеціальне обладнання для очищення акваторії від вибухонебезпечних предметів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися