На Одещині фельдшери "швидкої" приймали пологи у дорозі: хто народився

Лікарі закликають вагітних вчасно ставати на облік

Співробітники центру екстреної медичної допомоги прийняли ще двоє пологів за одну добу в Одеській області. Перший випадок стався в Окнянській громаді. Бригада на чолі з фельдшером прибула на виклик до 24-річної жінки, яку пологи застали в гостях.

Про це повідомляє Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області.

Було вирішено госпіталізувати пацієнтку до Подільської міської лікарні, але уже в машині швидкої вона почала народжувати, тож рух призупинили і фельдшер прийняв пологи. Народився хлопчик і він одразу закричав. Фельдшер відсік та обробив пуповину, після чого обоє були госпіталізовані.

Другий випадок стався у Білгород-Дністровському районі, куди була направлена бригада на чолі з фельдшером Калмик. Для 22-річної пацієнтки це були треті пологи. Народилася дівчинка, яка також одразу закричала і мала гарні показники - 8 балів по шкалі Апгар. Фельдшер відсік та обробив пуповину, після чого мама з новонародженою донькою були госпіталізовані до Білгород-Дністровської міської лікарні.

Бажаємо мамам та діткам здоров'я та щастя. І знову звертаємося до майбутніх батьків із проханням бути пильними щодо перебігу вагітності - ставати вчасно на облік, проходити планові обстеження та лягати до пологового планово, до початку пологів. Це допоможе знизити рівень стресу та ризики для здоров'я жінки і дитини, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині подружжя  співробітників Центра екстреної медичної допомоги, яке працює понад 40 років, отримали виклик до вагітної жінки. Під час її госпіталізації вони були вимушені прийняти погоди прямо в машині.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися