На Одещині у браконьєра знайшли спійману рибу з Червоної книги

Рибу вилучили та передали на відповідальне зберігання

В Одеській області на 14 км річки Дунай, Старостамбульське гирло, виявили браконьєрську рибу. Сам браконьєр втік з місця незаконної рибалки.

Про це повідомляє Одеський рибоохоронний патруль.

На березі річки знаходились покинуті ящики з 20 кг оселедця, 8 кг товстолоба, 1,5 кг сома та 4,3 кг севрюги. Власник майна втік з місця події. 

Нагадуємо, що севрюга належить до сімейства осетрових та занесена до Червоної книги України. Складено акт виявлення та вилучення майна, власник якого ще не встановлений. 

Рибу вилучили та передали на відповідальне зберігання підприємству до рішення суду.

Заборона вилову 

Зазначимо, з 1 травня забороняється вилов бичка. Обмеження стосуються Чорного моря та заток причорноморських лиманів. А з 28 квітня в Одеській області заборонили вилов дунайського оселедця. Обмеження діятимуть на час нересту риб.

У період дії заборони дозволяється любительське рибальство гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині піймали рибалку, який займався незаконним виловом водних біоресурсів. Чоловік використовував заборонене рибальське знаряддя, а саме рибацьку сітку, та перебував у риболовному костюмі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися