В Одесі над Чорним морем збили БпЛА, — ОК “Південь”

Рівень ракетної небезпеки наразі дуже високий

Вчора пізно ввечері ворог запустив безпілотник в напрямку Одеси. Проте, силами протиповітряної оборони він був збитий над Чорним морем.


Про це повідомляє пресслужба ОК “Південь”.


Разом з тим, повідомляється, що в морі на бойовому чергуванні знаходяться два ракетоносії. Загальний залп ракет “Калібр”, які можуть випустити ці кораблі — до 12 ракет.


Таким чином, рівень ракетної небезпеки на тлі активності стратегічної й тактичної  авіації — дуже високий! Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги та власною безпекою, — йдеться в повідомленні.


Що відомо про ракету "Калібр" 


"Калібр" — це високоточна морська ракета російського виробництва, яка використовується російською федерацією. Вона має дальність польоту до 2 500 км, залежно від конкретної модифікації, і може бути випущена з різних типів воєнних суден, включаючи кораблі, підводні човни та кораблі-ракетоносії. 


"Калібр" має високу точність удару, здатність маневрування та ухилення від протиповітряних систем ППО, що робить її складним для виявлення та знищення. Вона може бути використана для атаки на поверхневі цілі, такі як установки ППО, командні пункти, бункери, а також кораблі та інші військові об'єкти на великій відстані від узбережжя.


Нагадаємо, що нещодавно пізно ввечері ворог здійснив чергову ракетну атаку по Одеській області. Загалом по всій території України ворог випустив 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися