Шахеди над Одещиною та кількість ракетоносіїв у Чорному морі: ситуація в регіоні

Ворог збільшив кількість кораблів у Чорному морі

Вночі в Одеській області лунав сигнал повітряної тривоги, причина якої це безпілотники типу Shahed 136/131. Всього протягом нічної атаки силами протиповітряної оборони збито 3 дрони-камікадзе над Миколаївщиною і ще 1️ над Одещиною.


Про це повідомляє Оперативне командування “Південь”.


Влучань в зоні відповідальності Сил оборони півдня України не допущено. Всього з початку застосування російськими військами іранських дронів, Силами оборони півдня України знищено 357 Shahed-131/136, - йдеться в повідомленні.


Також варто звернути увагу на ситуацію в Чорному морі. Ворог збільшив своє корабельне угруповання.


На ніч ворог збільшив кількість кораблів в акваторії Чорного моря. Там вже 9 кораблів з’явилося, а щодо ракетоносіїв, то фрегат “Адмірал Макаров” залишається один на бойовому чергуванні. Вісім крилатих ракет морського базування типу “Калібр”, з ночі загрожує не тільки Одещині, а й усій території нашої держави. Ситуація динамічно може змінюватися протягом 2-3 годин, але усі ризики відомі, — зазначив речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук в ефірі телемарафону.


“Коментарі” також писали. Від Ланжерону до 16 станції Великого Фонтану. Начальник Одеської РВА та командувач об'єднання стратегічного угруповання військ "Дунай” підписали указ, щодо проведення заходів з підготовки до часткового доступу на ділянки узбережжя Чорного моря у межах міста Одеси в умовах воєнного стану.


Також варто зазначити, що 24 травня вранці морські дрони здійснили атаку на російський корабель поблизу берегів Туреччини. Згідно з даними це розвідувальне судно “Іван Хурс”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися