В Одесі оголошено штормове попередження: рекомендації для мешканців

У Чорному морі посилюється мінна небезпека

В Одесі та області на завтра 3 червня оголошено штормове попередження І рівня (жовтого) небезпечності. Синоптики прогнозують грозу, під час грози шквальний вітер, 15-18 м/с.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Міська влада закликає мешканців та гостей міста бути особливо пильними та обережними. Рекомендується максимально обмежити переміщення та поїздки, зокрема для літніх осіб, дітей та вагітних жінок. Також радять утриматися від залишання транспортних засобів під деревами та лініями електропередач, а при пересуванні під деревами бути особливо уважними, оскільки сильний поривчастий вітер може спричинити падіння гілок та кабелів. 

Через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока вірогідність зриву морських мін з якорів та прибиття до берега, а також їх дрейфування вздовж узбережжя. Звертаємо увагу одеситів та гостей регіону, що небезпека знаходження в пляжній зоні є надто високою. І цілком імовірним є неконтрольований підрив міни, особливо в штормову погоду. У разі виявлення морської міни (мін) або предметів, схожих на них, у жодному разі їх не можна чіпати. Необхідно невідкладно повідомляти за номером 102, - йдеться в повідомленні.

Прогноз погоди на завтра: 

Одеса
Мінлива хмарність. Вночі без опадів, вдень короткочасний дощ, гроза.
Вітер північний, 9-14 м/с, вдень під час грози шквал 15-18 м/с.
Температура вночі 16-18°C, вдень 21-23°C.
Температура морської води 21-22°C.

Одеська область
Мінлива хмарність.
Вночі місцями невеликий дощ, вдень короткочасний помірний дощ, гроза.
Вітер північний, 9-14 м/с, вдень під час грози шквал 15-18 м/с.
Температура вночі 13-18°C, вдень 20-25°C.
На автошляхах області видимість добра.

Також “Коментарі” писали, що в Чорному морі сотні російських мін, які чи не щотижня зриваються з якоря та прибивають до берега. Данія надала спеціальне обладнання для очищення акваторії від вибухонебезпечних предметів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися