ВМС України: скільки ворожих кораблів в Чорному морі

Ракетоносії ворог може вивести в море протягом двох-трьох годин

Станом на 13:00 13 червня у Чорному морі було виявлено два ворожі кораблі, які  перебувають у стані бойової готовності. Зауважимо, що серед цих кораблів має жодного носія крилатих ракет типу "Калібр".


Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України. 


Скільки “Калібрів” в інших морях 

Доцільно звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. Наразі в Азовському морі знаходиться один ворожий корабель. Разом з тим в Середземному морі вісім кораблів. З них один також немає жодного ракетоносія.

РФ порушує Міжнародну конвенцію 

Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили:  

  • до Азовського моря – 20 суден, з них 2 продовжило рух з протоки Босфор;

  • до Чорного моря – 23 судна, з них 3 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Нагадаємо, що вночі 10 червня держава-терорист черговий раз атакувала Одещину та зокрема й Одесу дронами-камікадзе "Shahed-131/136". Всі безпілотники були знищені, проте через падіння уламків в одній із багатоповерхівок міста сталося загоряння. На жаль не обійшлося без жертв. 

Також зазначимо, що вранці 11 червня рятувальники завершили розбирати наслідки нічної атаки на Одещину. 11 будинків та 290 квартир постраждали від вибухової хвилі внаслідок атаки дронів в ніч на 10 червня. Комунальники знімали аварійні фасадні елементи, віконні рами, прибирали скло, аварійні дерева, затягували вікна плівкою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися