Обстріляний одеський порт досі перебуває під захистом ЮНЕСКО

Уламками збитих ракет та вибуховою хвилею від збиття пошкоджено об’єкти портової інфраструктури

Обстріляний одеський порт досі перебуває в зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Документи щодо його виключення чи включення до буферної зони тільки готуються.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса Катерина Чуєва, заступниця міністра культури та інформаційної політики України.

За рекомендацією Міжнародної Ради з охорони пам’яток та історичних місць, портова частина, де немає об’єктів культурної спадщини, могла б бути віднесена до буферної зони об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Але ці документи поки що тільки розробляються. Ні нові межі, ні нові режими використання цієї території ще не оприлюднені. Ми співпрацюємо з ЮНЕСКО в цьому напряму, – зазначила посадовиця.

Зазначимо сьогодні вночі 18 липня, держава-терорист здійснила черговий підступний обстріл Одеси. Всього спочатку було випущено по півдню України 31 дрон-камікадзе типу Shahed, а потім ворог запустив з акваторії Чорного моря 6 ракет “Калібр” по місту. Всі повітряні цілі були знищені ППО. Проте уламками збитих ракет та вибуховою хвилею від збиття пошкоджено об’єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь. Зокрема, готель "Одеса" і храм Святого Миколая в порту. У власному будинку поранення отримав літній чоловік, він ушпиталений.

Прокуратура Одеської області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни. 

"Коментарі" писали, що з'явилося відео з бодікамер одеських патрульних, які перші прибули на місце падіння уламків внаслідок російського обстрілу 18 липня. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися