Корупційна схема на Одещині: на лаві підсудних опинився мер села

За гроші в.о. голови однієї з селищних територіальних громад мав повпливати на рішення сесії

В Одеській області розгорівся черговий корупційний скандал.  В.о. голови однієї з селищних територіальних громад опинився під обвинуваченням у вимаганні хабар за вирішення питання щодо земельної ділянки.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За інформацією поліції, голова селищної громади вимагав 20 000 доларів США від одного з місцевих жителів за обіцяну допомогу в оформленні права власності на земельну ділянку. Правоохоронці задокументували перший транш у розмірі 10 000 доларів США. 

Яке покарання чекає на посадовця

Після документування факту отримання хабаря поліція оголосила підозру голові селищної територіальної громади згідно з частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України — "Зловживання впливом". Це злочин, за який може бути накладено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Наразі голову селищної громади затримано для подальших слідчих дій та обрання запобіжного заходу.

picture

Нагадаємо, оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області затримали начальника сектору мобілізаційної роботи, який вимагав 6000 доларів США за переведення військового до іншого підрозділу.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно начальника речової служби однієї з військових частин на Одещині. Він вимагав 120 тисяч гривень з підлеглого військовослужбовця за підписання документів на переведення до іншого військового підрозділу. Обвинувальний акт направлено до суду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися