Російські військові відкрили вогонь по цивільному судну в Чорному морі: що відомо

Судно під прапором Палау прямувало в порт Ізмаїл

В Чорному морі російські військові відкрили вогонь по суховантажному судну "Сукра Окан", під прапором Палау. Воно прямувало до порту Ізмаїл в Одеській області.

Про це повідомляє міноборони РФ.

Рано вранці 13 серпня, патрульний корабель російського флоту під назвою “Василь Биков” помітив судно "Сукра Окан". Судно мало прапор Палау та рухалося до порту Ізмаїл. Як зазначається, патрульний корабель намагався встановити контакт з капітаном "Сукра Окан" для перевірки вантажу. Однак, судно не відреагувало на вимогу зупинитися для перевірки.

Після цього російські військові відкрили попереджувальний вогонь з автоматичної стрілецької зброї. Потім було викликано гелікоптер Ка-29 з групою військовослужбовців для огляду судна.

За даними радіопереговорів, судно було застопорене, а оглядова група російських військових висадилася на борт судна. Після проведення огляду судна, "Сукра Окан" було дозволено продовжити рух до порту Ізмаїл.

Нагадаємо, що російські окупанти обстрілюють портову та цивільну інфраструктуру Одеської області, тим самим, створюючи морську блокаду для України та підвищення цін на продовольство для світу. Через це захід повинен накласти на РФ санкції.

Також, “Коментарі” писали, що російські окупанти останнім часом стали регулярно обстрілювати острів Зміїний в Одеській області. Це пов’язано із метою ворога тиснути на цивільне судноплавство.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися