На Одещині прикордонники затримати іноземних "туристів", які перетнули кордон України на катері

На борту судна перебувало подружжя з двома доньками та племінниками

На Одещині прикордонники у водах річки Дунай виявили 7 громадян Румунії, які незаконно перетнули державний кордон України на катері. Іноземних туристів охоронці кордону виявили у Кілійському гирлі, неподалік міста Ізмаїл.

Про це повідомляє Ізмаїльський прикордонний загін.

На борту судна перебувало подружжя з двома доньками та племінниками. Зі слів "мандрівників", вони вийшли на річкову прогулянку з сім’єю. Однак, втратили орієнтир, випадково зійшли з маршруту та перетнули український кордон.

За незаконний перетин державного кордону румунів притягнуто до адміністративної відповідальності. Після з’ясування усіх обставин правопорушення їх передали румунським колегам – прикордонникам.

Нагадуємо, що під час дії правового режиму воєнного стану діють тимчасові режимні обмеження щодо заборони виходу та перебування маломірних плавзасобів в основному гирлі та рукавах річки Дунай. Дотримання вимог чинного законодавства є обов’язковим, а їх порушення тягне за собою адміністративну відповідальність, - йдеться в повідомленні. 

"Коментарі" писали, що Служба безпеки України заблокувала три нові канали нелегального виїзду з України, зокрема один з них на Одещині. Як виявилось, допомагали переправляти ухилянтів за кордон посадовці медустанов та органів місцевого самоврядування. Вартість таких “послуг” становила від 2,5 до 5 тис. дол. Сума залежала від способу і терміновості виїзду.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися