В Одесі викрили незаконний канал перетину кордону: деталі схеми

Наразі всім викритим організаторам «схем» повідомлено про підозру

Служба безпеки України заблокувала три нові канали нелегального виїзду з України, зокрема один з них на Одещині. Як виявилось, допомагали переправляти ухилянтів за кордон посадовці медустанов та органів місцевого самоврядування. Вартість таких “послуг” становила від 2,5 до 5 тис. дол. Сума залежала від способу і терміновості виїзду.

В Одесі затримано правопорушників, які переправляли чоловіків за кордон під виглядом супроводу осіб з інвалідністю до медзакладів інших країн. Схема працювала наступним чином: “перевізники” та інваліди перетина кордон, а потім  ухилянти залишалися за межами нашої держави, інші учасники схеми поверталися додому.

Крім того, під час розслідування встановили, що одна із організаторів нелегального бізнесу є прихильницею “русского міру”. Свої прокремлівські погляди та схвальні коментарі про воєнні злочини РФ вона неодноразово публікувала у забороненій соцмережі “Однокласники”. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що одеські правоохоронці викрили двох іноземців у сприянні незаконному виїзду з України чоловіків призовного віку. Чоловіки намагалися вивезти одеситів за кордон у багажнику автомобіля.Свої послуги правопорушники оцінили в 3 тисячі доларів США. Про це повідомили в Головному управління національної поліції в Одеській області. 

Нагадаємо, що в Одесі поліція викрила незаконну схему перетину кордону чоловіків призовного віку. За потрапляння до сусідньої країни зловмисники брали з бажаючих уникнути мобілізації 3500 доларів США. Про це повідомили в Національній поліції в Одеській області.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9274


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися