На Одещині комунальне підприємство забруднювало Тилігул

Сума штрафу не була перерахована до бюджету у строк, тому інспекція звернулась до суду

На Одещині комунальне підприємство "Ананьїв-Водоканал" сплатив 244, 7 тисяч гривень на користь держави. Це збитки, завдані порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища. 

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Підприємство робило водозабір з підземних водоносних горизонтів при відсутності дозволу на спеціальне водокористування. Також фіксується скидання забруднюючих речовин зі зворотними (стічними) водами у річку Тилігул з перевищенням встановлених нормативів.

Планову та подальші позапланові перевірки підприємства було проведено в кінці 2020 та на початку 2021 року. Під час перевірок встановлено ряд порушень статті 44 Водного кодексу України. Посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності та розраховано збитки, завдані оточуючому середовищу, - йдеться в повідомленні. 

Сума штрафу не була перерахована до бюджету у строк, тому інспекція звернулась до суду із позовом про стягнення санкцій. Згідно наказів господарського суду Одеської області суми збитків стягнуто в дохід держави.


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі у березні 2021 працівниками Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу було проведено планову перевірку характеристик автомобільного бензину та дизельного пального на АЗС № 7 “Укр-Петроль”. За результатами встановили, що на даній заправці є порушення, а саме: норм Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів дизельного, суднових та котельних палив. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися