На Одещині прикордонники затримали “ухилянта” та його перевізницю за кордон

За “послуги” з незаконного перетину кордону мешканець Херсонської області заплатив 5000 доларів

На Одещині прикордонники вчинили успішну операцію, завадивши незаконному перевезенню військовозобов'язаного чоловіка через кордон. За “послуги” з незаконного перетину кордону порушник заплатив організаторам 5 тисяч доларів.

Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

33-річний мешканець Херсонської області натрапив на можливість уникнути військового призову через закритий телеграм-канал, де надавали послуги щодо організації безперешкодного перетину кордону та уникнення призову до армії. Він діяв за інструкціями, знайденими на цьому каналі, та прибув до Одеси.

У Одесі на нього чекала перевізниця на автомобілі, яка планувала безперешкодно перевезти його через транзитну ділянку автодороги Одеса-Рені. За такі "послуги" військовозобов'язаний повинен був сплатити 5000 доларів США організаторам поїздки, коли вже перебував на території іншої держави.

Наразі прикордонники передали інформацію про цю схему та осіб, які в ній брали участь, представникам Національної поліції для подальшого розслідування.

Нагадаємо, що прикордонники Подільського загону за допомогою безпілотника виявили та затримали автомобіль, на якому порушники намагалися виїхати за кордон в селі Гребеники, що на Одещині. В такий спосіб четверо осіб хотіли незаконно проникнути на територію Молдови.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися