Залишилися без катера: на Одещині двоє румунів незаконно перетнули кордон

Чоловіки взяли катер, щоб половити рибу в річці Дунай

Вчора прикордонники Ізмаїльського загону зупинили двох громадян Румунії, які спробували незаконно перетнути кордон на моторному човні. Інцидент стався в гирлі річки Дунай поблизу села Іванешть.

Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Під час свого патрулювання катером, прикордонники помітили великий човен, пришвартований до українського берега, з розпізнавальними знаками Румунії. Правоохоронці виявили, що двоє чоловіків, які цим човном користувалися, незаконно перетнули українсько-румунський кордон. Затриманими виявилися батько та син, народжені в 1969 і 1996 роках.


Згідно з рішенням Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області, іноземців притягнуто до відповідальності за порушення частини 2 статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Тепер обом чоловікам доведеться сплатити штраф у розмірі 8,5 тисяч гривень. Крім цього, їхній катер, як засіб вчинення правопорушення, було конфісковано. Після затримання прикордонники передали румунським колегам спійманих румунів для подальшого розслідування та вжиття необхідних заходів.


Нагадаємо, що 43-річний громадянин Франції вирушив в незвичайну подорож на своєму двомісному каяку. Протягом всієї подорожі, в яку він вирушив з німецького міста Ляйпхайм, французький “каякер” періодично заходив до берегів різних країн Єврозони, щоб поповнити запаси провізії. Останнім пунктом його маршруту була Україна, але подорож закінчилася не так, як він планував.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися