Ворожі кораблі в Чорному морі: скільки ракетоносіїв

Для виведення ракетоносія в Чорне море ворогові потрібно 2-3 години

Станом на ранок угруповання ворога складається з дев’яти кораблів в Чорному морі та з чотирьох в Азовському морі. Серед них немає жодного носія крилатих ракет типу “Калібр”.    

Про це повідомляють Сили оборони півдня України.   

Що відомо про ракету "Калібр"       

"Калібр" — це високоточна морська ракета російського виробництва, яка використовується російською федерацією. Вона має дальність польоту до 2 500 км, залежно від конкретної модифікації, і може бути випущена з різних типів воєнних суден, включаючи кораблі, підводні човни та кораблі-ракетоносії.      

"Калібр" має високу точність удару, здатність маневрування та ухилення від протиповітряних систем ППО, що робить її складним для виявлення та знищення. Вона може бути використана для атаки на поверхневі цілі, такі як установки ППО, командні пункти, бункери, а також кораблі та інші військові об'єкти на великій відстані від узбережжя.  

Нагадаємо, що вночі 13 вересня ворог чотири з половиною години атакував південь Одеської області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову та цивільну інфраструктуру.

Нагадаємо, “Коментарі” також писали, що українські військові успішно завершили операцію з повернення під контроль так званих “Вишок Бойка”, які розташовані біля берегів Криму в Чорному морі. Ці бурові газо- та нафтовидобувні платформи були окуповані РФ у 2015 році та використовувалися для військових цілей, зокрема як вертолітні майданчики та місця розміщення радіолокаційних систем.


Джерело: https://t.me/SJTF_Odes/765


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися