За одну ніч на Одещині затримано 10 порушників кордону: подробиці

Сучасна техніка та використання тепловізорів допомогли прикордонникам виявити правопорушників

На Одещині прикордонники здійснили успішну операцію, запобігши десяти спробам незаконного перетинання державного кордону України. За такі дії правопорушникам загрожує адміністративна відповідальність. 

Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Троє громадян України були затримані біля села Кубей, Болградського району. Мешканці Одещини намагалися потрапити на територію Молдови поза офіційними пунктами пропуску.

Годину потому, чотири особи призовного віку спробували прорвати кордон в Ізмаїльському районі. Мешканці Донецької, Дніпропетровської та Рівненської областей були затримані прикордонниками поблизу села Котловина.

Завдяки сучасній техніці та тепловізорам, які використовують прикордонники, правопорушники були виявлені вчасно, що дозволило їх затримати.

Окрім цього, оперативники Білгород-Дністровського загону виявили та затримали трьох чоловіків, які планували незаконно потрапити до Молдови. Правопорушники – це мешканці Запорізької, Чернігівської та Одеської областей.

На всіх затриманих прикордонники склали протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону”. Також перевіряється інформація в РТЦК та СП відносно кожної особи. По двох випадках приймається рішення щодо відкриття кримінального провадження за ст. 332 ККУ “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині було розкрито злочинну схему незаконного переправлення призовників за кордон, яку організували 42-річний зловмисник та його спільник, 44-річний одесит. Правоохоронці затримали обох і висунули проти них серйозні звинувачення, які можуть призвести до позбавлення волі на дев'ять років разом із конфіскацією майна.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися