На Одещині судитимуть водія за ДТП в якому загинула його дружина: деталі аварії

Мешканець Одещини керуючи легковиком не надав перевагу вантажівці, через що сталося зіткнення

Внаслідок ДТП, яке відбулося на трасі Одеса – Рені, від отриманих травм загинула жінка. Її чоловіку, який був за кермом автомобіля та допустив зіткнення із вантажівкою загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Подія трапилася наприкінці квітня в селі Спаське Татарбунарської територіальної громади. Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 75-річний місцевий мешканець, керуючи автомобілем “Mazda”, не дотримався правил на нерегульованому перехресті з другорядною дорогою. Він не надав перевагу вантажівці  “MAN”, що рухалась головною дорогою, і допустив зіткнення з нею.

Внаслідок аварії, 69-річна дружина водія “Mazda”, яка перебувала на пасажирському сидінні, отримала серйозні травми і була госпіталізована до міської лікарні. На жаль, через тяжкі ушкодження грудної клітки і живота з переломами ребер та внутрішніми розривами органів, жінка померла через три дні. Водії обох автомобілів не постраждали і були тверезими під час ДТП.

Після проведення низки довготривалих експертиз та інших слідчих дій слідчі висунули правопорушнику обвинувачення за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого. Досудове розслідування поліцейські завершили і обвинувальний акт скерували до суду. Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що вранці 11 жовтня на автодорозі, яка сполучає Платонове та Кропивницький, у Подільському районі, що на Одещині сталася дорожньо-транспортна пригода. Внаслідок аварії загинуло двоє людей.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися