На Одещині священник за криптовалюту відправляв чоловіків за кордон

Організатори схеми можуть потрапити за ґрати на девʼять років

Священнослужитель, стоматолог і безробітний в Одесі організували незаконне переправлення чоловіків призовного віку за кордон. Свої послуги вони оцінили у 7,5 тисяч доларів США.
Про це повідомляє ГУНП В Одеській області.
Зловмисники обіцяли ухилянтам надати документи, які підтверджували б їхню непридатність до військової служби та виключення з військового обліку, забезпечуючи безперешкодний виїзд за кордон. Поліцейські вивели цих правопорушників на чисту воду, затримавши їх із криптовалютою в еквіваленті 7,5 тисяч доларів США та документами для одного з їхніх клієнтів.

Фігурантам оголошено підозру за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України та сприяння їх вчиненню. За цими злочинами передбачена важка кримінальна відповідальність, і вони можуть стати об'єктом покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років, а також конфіскації майна.
Одному із підозрюваних суд призначив тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 1,5 млн грн, двох інших підозрюваних поклали під цілодобовий домашній арешт.


Також, "Коментарі" писали, що на Одещині викрили міжнародне злочинне угруповання, яке організувало канал незаконного перетину кордону для призовників. СБУ затримало правопорушників “гарячому”: коли один із організаторів намагався “прорвати” держкордон і таким чином вивезти двох ухилянтів до невизнаного Придністров’я.

Читайте також, що прикордонники неподалік населеного пункту Окни, що на Одещині, затримали мешканців Київської, Донецької, Сумської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської та Миколаївської областей. Усі чоловіки намагалися незаконно перетнути державний кордон та потрапити до сусідньої країни.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися