РФ атакувала цивільне судно в порту Одеської області: є загиблий

РФ продовжує терор цивільного судноплавства

Вчора, окупанти випустили по Одеській області протирадіолокаційною ракетою Х-31П. Вона влучила по цивільному судну.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

Окупанти вчергове атакували портову інфраструктуру Одеської області. Ракету ворог випустив із літаків тактичної авіації, що були над Чорним морем. 

Ракета влучила в надбудову цивільного судна під прапором Ліберії, в момент його заходу в порт.3 члени екіпажу – громадяни Філіппін - поранені, один з них ушпиталений. Лоцман загинув, ще один працівник порту отримав поранення, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, місяць тому російські окупанти атакували Одещину надзвуковими протикорабельними ракетами типу “Онікс”, які випустили з берегового ракетного комплексу “Бастіон" в тимчасово окупованому Криму. Державні інспектори провели обстеження місця обстрілу. Спеціалісти встановили засмічення будівельними відходами та металевими конструкціями земельних ділянок загальною площею понад 4 тисячі квадратних метрів. Загальний розмір шкоди, завданої засміченням земельних ресурсів, складає понад 143, 7 мільйонів гривень.

Експорт зерна Чорним морем  

27 жовтня 4 балкери завантажили майже 130 тисяч тонн зерна та 10 тисяч тонн металу для країн Африки, Азії та Європи. Судна після завантаження вийшли з портів Великої Одеси та вирушили через тимчасовий український коридор. 

Крім того, на українському ринку зернових спостерігається пожвавлення експортного попиту на ячмінь. Станом на 23 жовтня, Україна вже експортувала 41 тис. тонн цього зерна. Експерти вказують на позитивну динаміку, що визначається покращенням роботи одеських портів, але основний попит все ще спрямовується на внутрішній ринок.

Джерело: https://t.me/SJTF_Odes/2527


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися