Не зерном єдиним: Україна розвиває експортні спроможності Чорним морем

Порти Великої Одеси активно працюють на вихід та захід суден

27 жовтня 4 балкери завантажили майже 130 тисяч тонн зерна та 10 тисяч тонн металу для країн Африки, Азії та Європи. Судна після завантаження вийшли з портів Великої Одеси та вирушили через тимчасовий український коридор.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Тим часом 11 цивільних суден зайшли в порти Одеса, Чорноморськ та Південний для завантаження майже 225 тисяч тонн сільськогосподарської та металургійної продукції.

Всього через цей коридор вже пройшло 62 судна. З них 37 вже успішно експортували понад 1,3 мільйона тонн української сільськогосподарської продукції та інших вантажів.

Нагадаємо, інформація про скасування або непередбачувану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден до та з портів Великої Одеси є недостовірною. Всі встановлені маршрути, обрані Військово-Морськими Силами Збройних Сил України (ВМС ЗСУ), залишаються в силі та використовуються цивільними суднами. 

Крім того, на українському ринку зернових спостерігається пожвавлення експортного попиту на ячмінь. Станом на 23 жовтня, Україна вже експортувала 41 тис. тонн цього зерна. Експерти вказують на позитивну динаміку, що визначається покращенням роботи одеських портів, але основний попит все ще спрямовується на внутрішній ринок. 

Також “Коментарі” писали, що 7 жовтня, два балкери, скориставшись тимчасовим коридором, зайшли до портів Великої Одеси. Відомо, що прибули два судна — SUPER HENRY ТА CASTOR.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися