Загроза з Чорного моря: скільки споряджено ракет на кораблях РФ

Вивести додаткові ракетоносії, окупанти можуть всього за три години

Ворог зменшив кількість кораблів в Чорному морі. Втім серед флоту в акваторії присутні споряджені ракетоносії. Крім того, слід пам’ятати, що терористи здатні запускати ракети як з бухт, так і з літаків тактичної авіації та наземних комплексів. Про це повідомляють Військово-морські сили ЗС України.

Скільки кораблів РФ на чергуванні в морях

  • в Чорному морі знаходиться 2 ворожі кораблі які є носіями крилатих ракет "калібр", загальний залп до 8 ракет;

  • в Азовському морі ворожі кораблі відсутні;

  • в Середземному морі 2 ворожі кораблі.

РФ порушує Міжнародну конвенцію 

Протягом минулої доби Росія продовжила порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Окупанти вимикають систему автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах. Так, за добу, в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 2 судна, з них 1 рухалось з протоки Босфор;

  • до Чорного моря – 2 судна, з них 1 продовжило рух у напрямку протоки Босфор.

Ситуація в Чорному морі 

Ситуація в Азово-Чорноморському регіоні залишається стабільною завдяки діям Сил оборони України. Окупанти вимушені тримати кораблі-ракетоносії на безпечній відстані від українських берегів, зокрема, поблизу Новоросійська та Туапсе.

Нагадаємо, українські пілоти здійснили успішну операцію щодо підбиття російського корабля "Аскольд", який знаходився на суднобудівному заводі в Керчі. Це судно не встигло взяти участь у жодних бойових діях і було спущене на воду всього два роки тому. 

Попри ураження російських кораблів силами ЗСУ, ворог має ще досить великий військовий потенціал. Росіяни здатні запустити по Україні одночасно десятки високоточних ракет типу "Калібр".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися