Закликали відокремити Одесу і працювали на ОРДЛО: в Києві накрили агентство пропагандистів (ФОТО)

На представників ОРДЛО столичній фірмі вдалося пропрацювати близько семи років

Російські окупанти продовжують свою гібридну війну проти України, використовуючи для цього всі можливості. Серед іншого — інформаційні вкидання і вербування українців для роботи на невизнані республіки Донбасу. За інформацією прес-служби СБУ, в Києві були затримані працівники рекламного агентства, які розробляли рекламу для представників "Л-ДНР" та інші проросійські продукти.

Крім цього спритні кияни працювали на благо окупаційної влади Кримського півострова. Серед виявлених кіберспеціалістами Служби безпеки України матеріалів були знайдені розробки білбордів із Сергієм Аксьоновим, який очолює невизнані "держоргани" в Криму.

Так, агентство забезпечило російським властям на півострові багату рекламу. Плакати з написами "Зберегли мир! Забезпечимо стабільність! Крим Єдина Росія", "Рік Кримської весни. Наш вибір — наша перемога!", а також рекламна кампанія під хештегом "Крим нових можливостей", котра піарить уже згаданого Аксьонова, знаходилися на досліджених українськими правоохоронцями комп'ютерах.

Також горе-рекламники розробляли макети для "Харківської" і "Одеської народних республік", на створення яких так свого часу сподівалися російські окупанти.

Частина з підготовлених агентством матеріалів були доставлені на тимчасово непідконтрольні Україні території, де ними прикрасили місцеві білборди — це доводять відповідні фото.

Повідомляється, що київська фірма може бути пов'язана з крупною компанією в Москві і, відповідно, фінансуватися з Росії.

Співробітники Служби безпеки України розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 258-3 КК України. Представникам рекламного агентства буде пред'явлено підозру у створенні терористичної групи чи терористичної організації на території України.

Слідство триває, обробляються виявлені під час розшуків речові докази.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Одесі поліцейським вдалося затримати місцевого 32-річного жителя, який займався розбещенням дітей. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися