Трагедія у селі Усатове: деталі смертельної пожежі на Одещині

Внаслідок пожежі померло дві людини

У невеликому одеському районі, на вулиці Тепличній села Усатове, ввечері сталася пожежа. Службу порятунку сповістили про загоряння будинку, і коли пожежно-рятувальні бригади прибули на місце – будівля вже була охоплена вогнем. Про це повідомляє ДСНС в Одеській області. 

Вісім вогнеборців, використовуючи дві одиниці техніки зуміли приборкати полум'я менше, ніж за годину, на площі 30 квадратних метрів. Проте під час ліквідації пожежі були виявлені тіла двох загиблих: громадянина, який народився в 1999 році, та громадянки, народженої у 1974 році.

За попередньою інформацією, можливою причиною виникнення пожежі стало порушення правил пожежної безпеки під час використання металевої пічки.

Пожежі на Одещині

Нагадаємо, 1 січня до Служби Порятунку надійшло повідомлення про загоряння у квартирі. Рятувальники ДСНС оперативно прибули на місце подій. Так, вогнеборці з’ясували, що у Приморському районі Одеси на вулиці Жуковського загорілося домашнє майно у квартирі на 3-му поверсі 4-х поверхового житлового будинку. Під час гасіння пожежі вогнеборці врятували 85-рінчого господаря помешкання.

Крім того, до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в одноповерховій будівлі. За лічені хвилини на місце події прибули пожежно-рятувальні загони, які виявили, що майно всередині будинку вже охоплене полум'ям. Прибувши на місце події, рятувальники виявили, що загоряння вже охопило внутрішнє приміщення будинку. Зусиллями пожежних бригад о 20:53 пожежу локалізували, а о 21:14 повністю ліквідували на площі 45 кв. метрів.

Також ми писали, що Одеські вогнеборці евакуювали мешканців пʼятиповерхівки під час пожежі. 25 грудня на лінію “101” надійшло повідомлення про пожежу в місті Одеса, по вулиці Семінарська. По прибуттю на місце виклику встановлено, що в підвальному приміщенні п’ятиповерхівки, в бойлерній, сталось загоряння, яке вогнеборці ліквідували на площі 5 метрів квадратних. Через сильне задимлення рятувальники евакуювали з верхніх поверхів 3 мешканців будинку. Ймовірна причина пожежі — аварійний режим роботи електрообладнання (бойлеру).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися