Пішли на дно разом з кораблем: в ГУР повідомили, що сталося з екіпажем корабля "Цезар Куніков"

За наявною інформацією, там був боєкомплект, і більшості екіпажу не вдалося врятуватися

В ефірі національного телемарафону "Єдині новини" речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук повідомив, що більшість членів екіпажу російського корабля "Цезар Куніков", ймовірно, загинули. 

"Корабель – це така одиниця, яка в море сама не ходить. Відповідно, екіпаж, скоріш за все, нехай і в неповному обсязі, але, скоріш за все, в повному, був присутній на борту. Враховуючи погодні умови, час доби, звісно, висока ймовірність, що досить велика частина екіпажа загинула. Швидкі забирали їх з берега, в якому стані – важко сказати", – зазначив речник ВМС ЗС України.

Крім того, речник зазначив, що знищений корабель міг перевозити військовий вантаж. Проте точної та достовірної інформації щодо вмісту вантажу немає. 

Нагадаємо, що 14 лютого Головне управління розвідки, взаємодіючи з усіма гілками Сил безпеки і оборони України, успішно знищило великий десантний корабель під назвою "Цезарь Куніков" Чорноморського флоту Росії. Місію здійснили військовослужбовці спецпідрозділу "Група 13" Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. 

Напад на ворожий корабель відбувся біля узбережжя тимчасово окупованого Криму, поблизу міста Алупка, за допомогою ударних морських дронів "Magura V5". У результаті атаки "Цезарь Куніков" отримав критичні пошкодження по лівому борту та почав тонути.

“Коментарі” також писали, українські пілоти здійснили успішну операцію щодо підбиття російського корабля "Аскольд", який знаходився на суднобудівному заводі в Керчі. Це судно не встигло взяти участь у жодних бойових діях і було спущене на воду всього два роки тому.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися