В озері на Одещині держінспектори знайшли незаконні сітки: скільки риби випустили

Наразі складено акт про вилучення безхазяйних знарядь лову

На Одещині біля села Яськи держінспектори екологічна інспекція Південно-Західного округу виявили незаконні сітки ставні ліскові в кількості 6 одиниць загальною довжиною 800 метрів. Про це повідомили у відомстві. 

З сіток вилучено 8 особин щуки, 47 - карася сріблястого, 53 – окуня, 8 сазанів та 22 плітки. Вся риба у живому вигляді випущена у водойму. Складено акт про вилучення безхазяйних знарядь лову.

“На виконання доручення Державної екологічної інспекції України від 13.02.2024 № 187 "Про посилення заходів з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства в період нересту щуки звичайної у 2024 році" інспекцією посилені заходи, спрямовані на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень пов’язаних із незаконним добуванням (виловом) придбанням та збутом щуки звичайної”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” писали, що на Одещині правоохоронці затримали браконьєрів. Затримали на гарячому чоловіків на озері Катлабух. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.  Під час спільного рейду з інспекторами Одеського рибоохоронного патруля та прикордонників поліцейські виявили трьох жителів Ізмаїльського району, які у спеціальних костюмах витягували з водойми заборонене знаряддя лову з біоресурсами. 

Нагадаємо, що черговий рейд на озері Ялпуг викрив порушників зі збитками державі майже на 365 тис. грн. Так, вранці 11 лютого інспектори Одеського рибоохоронного патруля разом з прикордонниками зупинили двох браконьєрів, що на дерев’яному човні ловили рибу за допомогою електровудки. Про це повідомили в Одеському рибоохоронному патрулі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися